HUI’s ‘03 & ‘04 drenge rydder pokalbordet til Verona Cup 2019


I efterårsferien tog 33 drenge og 4 voksne afsted med bus til Gardasøen for at spille i Verona Cup 2019. Trænerduoen Thomas Tranberg & Jasper Thulin stod i spidsen for de to kampklare hold der blev delt op i henholdsvis rødt & blåt hold på tværs af årgangene.

 

Det var første gang HUI var afsted og i alt deltog 2.400 fodboldspillere i Cuppen i alderen 10-18 år fra Danmark, Finland, Norge, Italien, Tyskland, Slovakiet og Rumænien. Der blev indlogeret 5-6 drenge i hver bungalow på en campingplads med direkte adgang til søen. Humøret var højt dagene igennem og mellem kampene hyggede spillerne sig sammen med isture til den nærliggende by, socialt samvær, poolen og diverse spil. 

 

HUI spillede i U17 rækken og mødte stærke spillere fra både danske, finske og slovenske hold gennem puljerne. Træner Jasper Thulin udtaler ‘Vi spiller godt med mange store chancer, men var uskarpe i den indledende runde.’ Med høj teknisk formåen og solidt samarbejde kom begge hold dog til slutspillet ubesejrede og som nummer ét i hver deres pulje. Udslagsgivende er HUI’s stærke midtbane og farlighed på kanterne der bringer begge hold sikkert videre til slutspillet.

 

Herfra gik HUI videre til semi-finalerne, hvor sidste års vindere midtjyske Thorsager Rønde og HUI rødt hold tørner sammen. HUI kæmper en intensiv hård kamp, hvor Thorsager virkelig lægger pres på HUI. Træner Thomas Tranberg analyserer kampen hvor ‘rødt hold er oppe mod en stærk modstander, men evner at holde 0’et ved en stærk defensiv holdindsats’. Midtjyderne formår da heller ikke ikke at trænge igennem HUI’s forsvarskæde til trods for, at rødt holds spillere ikke træner sammen til hverdag. En stolt træner Tranberg er imponeret over, hvordan spillerne formår at holde positivitet og kampgejst gennem hele kampen. Kampen ender 0-0 i ordinær spilletid og HUI må ud i en nervepirrende straffesparkskonkurrence. Målmand Jonathan Christensen Hannibal kommer i centrum og står selvsikkert på kassen. Da Thorsager får et skud udenfor rammen, er HUI skytterne selvsikre og den vigtige adgang til finalen er sikret. 

 

Blåt HUI møder PFK Piestany fra Slovakiet. De slovakiske spillere er frygtindgydende store og stærke og holder 0-0 til pausen. Men gennem viljestyrke, holdånd og godt sammenspil lykkedes det blåt hold at få løsnet op og efter 4 hurtige mål i halvleg vinder HUI 4-0. Især velspillet er målet hvor Gammelgaard presser og vinder bolden på midten, spiller til Claes der fikst med hælen ekspederer videre til Lucas, der køligt sparker stolpe ind. Da HUI kommer foran 1-0 presser de yderligere på med underholdende offensivt spil. Slovakerne satsede ikke til trods for, at de var kommet bagud og HUI holdt bolden i egne rækker. 

 

Et drømmescenarie er hjemme og HUI’s to hold møder hinanden i finalen. En venskabelig kamp med sjov og ballade, hvor blandt andet angribere og målmænd bytter plads og vi ser en målmand drible som ‘keeper sweeper’. Træner Jasper Thulin udtaler efter kampen ‘Jeg vil især fremhæve den måde vi spillede os frem til flotte gennemspillede mål igennem turneringen’ og kan klart anbefale andre HUI hold at tage til Verona cup. Med mindre skønshedsfejl var turneringen veltilrettelagt.’

 

Turneringens store overraskelse var Sebastian ‘Nasta’ Nastasijevic, der for første gang i karrieren satte 3 gode mål i kassen for HUI. Han blev da også fortjent hyldet af et enigt dommerteam som Man of the Match.