HUI ProTur 2023

Fodbold og samvær under varme himmelstrøg.

 

Det var 57 forventningsfulde børn og unge fra HUIs Pro hold i aldersgruppen U12-U15, der troppede op i Københavns Lufthavn onsdag den 1. februar. Præcis kl 14.00 skulle alle mødes under uret i terminal tre. Det var et skønt billede af de mange spillere, trænere og ledere, der skulle afsted på den første HUI Pro Træningslejr. Destination Barcelona eller nærmere lige syd for Barcelona på Cambrils  Park, en sports campus, hvor spillerne skulle træne, spise, hygge og sove i fire dage. 

 

Turen er en del af det set-up omkring HUI Pro, hvor årgangens mest træningsdedikerede spillere er med og havde dermed træning og udvikling som det centrale element for denne tur. 

 

Over de fire dage var der lagt et stramt fodboldprogram, med træningspas hver dag, briefinger og også en enkelt kamp mod lokale hold. Det var en helt unik oplevelse at give vores dedikerede og hårdtarbejdende spillere. Træningspassene vekslede mellem fysisk træning og udvikling i teknik og taktisk forståelse. 

 

Der er ingen tvivl om at der over de fire dage blev gået til stålet og træning på livet løs. Intense forløb som disse kan skubbe grænser – også når der ikke fokuseres på så mange andre ting. Det har derfor også været en fornøjelse for trænere og ledere afvære så tæt på spillere.

 

Nu var det ikke fodbold det hele. En vigtig del af at udvikling sig som fodboldspiller er også at udvikle sig som menneske og have gode sociale oplevelser. Derfor var der naturligvis også lagt tid i programmet til at drengene kunne slappe af på egen hånd – det være sig at smutte lige forbi supermarkedet eller dase i den dejlig varme sol midt på dagen. Naturligvis skulle der også lige holdes orden i hytterne undervejs. Der var også tid til en tur i spa inden der skulle holdes en Quiz på tværs af alle årgange. Hele turen afsluttedes med et besøg til Camp Nou i Barcelona inden det atter gik mod det kolde nord. 

 

Spillerne kunne derfor mættet af fodboldtræning og gode oplevelser møde deres forældre i lufthavnen. Turen blev blev godt afviklet ikke kun på grund at det stærke sportslige program, men også pga. de forældre, der var med som holdledere. En uvurderlig støtte for at få tingene til at glide uden for banen at vi har frivillige, der støtter vores arbejde med spillerne. 

 

Sportchef for U12-U15 Casper Stub udtalte om turen: “Vi fik vist HUI’s spillestil fremover for fine spanske modstandere, samt drengene fik en forståelse af hvordan det er at træne to gange om dagen, og hvad det kræver ift. kost, hvile og mental forberedelse at kunne gøre det flere dage i træk. Stærkt arbejde af vores trænere og spillere".

 

Nu skal den videre udvikling at Pro-spillerne fortsætte under de hjemmelige himmelstrøg på i Hørsholm Idrætspark.